Демотивиращите неща, които чуваме по време на диета [част втора]

2012-08-27 11:51:00
Демотивиращите неща, които чуваме по време на диета [част втора]
Снимка: Dreamstime

Не бъди на диета, просто ограничи хапването

Повечето хора обичат да съветват тези, които са на специален хранителен режим, да минат на броене на калории, вместо на строго регламентирано хранене. Всъщност всеки сам преценява как ще се отърве от излишните килограми. За едни е по-лесно да броят калориите и да хапват разнообразно, но за други е по-добре да имат предварително изготвено меню, защото в противен случай лесно биха се отклонили от правия път.

 

Снимка: Dreamstime

 

Отговор - „За теб може да е по-лесно да хапваш от всичко по малко, но аз предпочитам да се придържам към определена диета.“ След това смени темата, за да избегнеш безсмислена дискусия.

 

Това позволено ли ти е?

Някои хора пък обичат да следят за стриктността на тези, които са на диета. Те постоянно питат дали това им е позволено, дали не е много калорично и т.н.

 

Снимка: Dreamstime

 

Отговор - „Благодаря ти за загрижеността, но аз имам достатъчно информация какво мога и не мога да ям, затова няма нужда да се притесняваш за мен.“

 

И преди си правил/а опити да отслабнеш, но се провали

Всеки човек е претърпявал някакви провали, но това не означава, че трябва да се отказва. Няма нищо срамно, че преди сте били на диета, но не сте успели да издържите докрай и сте върнали теглото, което сте загубили. Но когато човек е мотивиран отново и иска да постигне резултати, той трябва да избягва компанията на хора, които обичат да му напомнят за грешките.

 

Снимка: sxc.hu

 

Отговор - „Да, помня, че предишният път не успях, но това не означава, че и сега нещата ще се стекат по същия начин. Няма нужда да ми припомняш демотивиращи неща.“

 

Хайде, хапни си малко, нищо няма да ти стане

Това изречение най-често се чува в домашна обстановка. Човек се храни най-често със семейството си, а то рядко се съобразява с хранителния режим на някой от членовете му. Запазете самообладание и не консумирайте нещо, което ви е забранено, само за да угодите на някой, на когото реално му е все едно дали ще изядете парче торта или не.

 

Снимка: sxc.hu

 

Отговор - „Благодаря за предложението, но мисля, че съм ви обяснила кои храни са ми позволени и кои не и тази не попада в категорията „позволени“.“

 

Да не би да искаш да станеш торба с кокали?

Не, разбира се, че нямаш такова намерение, но как да го обясниш на човек, който има няколко излишни килограма отгоре?

 

Снимка: Reuters

 

Отговор - „Не нямам такова желание, знам кога да престана с диетата.“

 

Знаеш ли, че хората, които са на диета, не са никак забавни?

Да, не може да се отрече, че някои хора, които трябва да спазват определен хранителен режим са изнервени, поне в първите дни от диетата. Но в крайна сметка вие не сте нито шут, нито аниматор, та да трябва постоянно да сте усмихнати.

 

Снимка: Dreamstime

 

Отговор - „Чувал/а съм такова нещо и предполагам, че има доза истина в това, но просто ми трябва малко време, за да свикна с новия си хранителен режим.“ След това се усмихнете искрено и позитивно.

 

Днес имаме годишнина/имам рожден ден/Коледа е, а ти си на диета?

Понякога се случва това, но какво да се прави? То постоянно има празници и на човек му е трудно да започне диетата си. А и по време на празник да не би яденето да е най-важно?

 

Снимка: sxc.hu

 

Отговор - „Съжалявам, че така се случи, но се надявам ограничението да си заслужава.“

 

Първата част от статията прочетете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
jghgh
преди 12 години

ми прави са хората. с диета не се отслабва.спортувайте, хранете се правилно, не си измисляйте някви режими, порции за деня и т.н. наистина отстрани е също супер досадно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия